Фармацеутски гигант Ново Нордиск користи 100% обновљиву енергију

Европски фармацеутски гигант Ново Нордиск једна је од ретких компанија која је већ је достигла циљ да користи 100% обновљиве енергије.

Ево који су  нови циљеви компаније:

Желимо да наши добављачи користе 100% обновљиву енергију

Поставили смо амбициозан циљ да обезбедимо да сви наши директни добављачи до 2030. године снабдевају наше пословање користећи 100% обновљиву енергију.

Наш ланац снабдевања чини 80% укупних емисија ЦО2

Као глобална компанија, верујемо да када размишљамо о утицају на животну средину морамо размишљати даље од сопственог пословања. Данас наш ланац снабдевања чини 80% укупних емисија ЦО2. Да бисмо постигли свој крајњи циљ да постанемо компанија која користи 100% обновљиву енергију, морамо пажљиво да погледамо и компаније са којима радимо.

Наш жељени циљ

60.000 добављача који користе обновљиву енергију до 2030
300.000 тона ЦО2 елиминисаће се сваке године постизањем нашег циља
20.000 тона ЦО2 елиминисано у 2020. години као резултат преласка добављача на обновљиву енергију

Радимо са добављачима да бисмо постигли свој циљ

Да бисмо постигли свој циљ, еколошки захтеви биће део свих нових и тренутних уговора са добављачима. Али, такође ћемо радити заједно са постојећим и новим добављачима, делећи са њима оно што смо научили о уграђивању обновљиве енергије кроз наше властите операције.

Утицај на животну средину изван нашег сопственог пословања

Подржавајући наше добављаче да користе обновљиву енергију, надамо се да ћемо и шире допринети смањењу емисија, јер би друге компаније могле имати користи од померања својих добављача ка већој одрживости.

Нулти утицај на животну средину

Наша стратегија нултог утицаја на животну средину назива се „Циркулар фор Зеро“. Знамо да многи људи и организације раде на томе да кружна економија постане стварност. Желимо да будемо део те промене.

Spread the love
Овај унос је објављен под Вести из света. Забележите сталну везу.