Градња соларне електране у Улцињу почиње до краја године

Подгорица – Почетак радова на изградњи соларнe електранe на Бриској гори у Улцињу, који ће коштати 200 милиона еура, може се очекивати до краја године.

Према ранијим најавама, соларна електрана обезбедила је сталан посао за 226 људи.

Уговор је потписан крајем 2018. године, капацитета енергетског објекта износи око 250 мегавати, а електрана ће се градити у две фазе.

Министарка економије Црне Горе Драгица Секулић каже да је, осим соларних поља, пројектована и изградња припадајућих далековода, трафостаница и приступних путева.

Она је рекла да верује да ће Електропривреда (ЕПЦГ) организовати рад независно од догађања у вези са пандемијом коронавируса.

„Наша је процена да до краја године очекујемо прве радове на соларној електрани“, навела је Секулић и додала да очекује да ЕПЦГ, осим што ће се бавити изградњом електране, реконструисати и изградити локалне путеве за прилаз електрани.

Изградња је поверена конзорцијуму фирми које чине ЕПЦГ, фински Фортум и ЕПЦ компанија Стерлинг и Вилсон из Индије који је највећи светски уговарач у области соларних електрана, преноси црногорски портал Инвеститор.

Spread the love
Овај унос је објављен под Некатегоризовано. Забележите сталну везу.