Солар је чинио 40% свих нових капацитета за производњу електричне енергије у САД-у 2019.

Солар је чинио 40% свих нових капацитета за производњу електричне енергије у Сједињеним Државама у 2019. години, што је њен највећи удео икад и више него било који други извор електричне енергије, са инсталираним 13,3 гигавата (GW).

Упркос изазовима у политици и другој години тарифа секције 201, америчко тржиште соларне енергије у порасту је за 23% у односу на 2018. годину, наводи се у годишњем прегледу америчког извештаја о соларном тржишту САД-а за 2019. годину који је објавило Удружење за соларну енергију (SEIA) и Wood Mackenzie.

„Чак и док су тарифе успориле наш раст, увек смо говорили да је соларна индустрија отпорна, и овај извештај то показује“, рекао је Абигаил Росс Хоппер, председник и извршни директор SEIA. „Знамо да пандемија COVID-19 утиче на распоред испорука и нашу способност да испунимо рокове завршетка пројекта који се делом заснивају на новом недостатку радне снаге. Ово још једном тестира отпорност наше индустрије, али верујемо да смо, дугорочно, у доброј позицији да надмашимо постојеће генераторе током Solar+ декадe и да наставимо да повећавамо свој тржишни удео. “SEIA и Wood Mackenzie помно прате промене у индустрији, због пандемије COVID-19. Од објављивања ове публикације пуни утицај избијања коронавируса на соларну индустрију још увек се развија.

С обзиром на динамичку природу епидемије, прерано је увести било какве промене у наше ставове са довољно сигурности. Wood Mackenzie-ев соларни тим пажљиво прати промене у индустрији јер се односе на ланце снабдевања соларном опремом, цене компоненти и рокове развоја пројеката, а наше организације ће издавати извештаје о праћењу утицаја пандемије.

Према извештају, предвиђа се да ће укупни инсталирани фотонапонски капацитет у САД-у порасти за 47% у 2020. години, а близу 20 GW нових инсталација се очекује до краја године. Очекивало се да ће сваке наредне две године бити највећи рекорд у америчкој соларној индустрији.

Стамбени соларни сектор имао је рекордну инсталацију са више од 2,8 GW, предвођен рекордном годином у Калифорнији и настављеним растом на тржиштима у развојy. Oвај cегмент је забележио годишњи раст од 15%, истовремено постижући највећи обим уградње у историји.

„Са већином соларног тржишта до сада које покрећу Калифорнија и североисточне државе, Флорида је прозор у будућност националног тржишта соларнe енергије, с обзиром на сличност с огромним бројем тржишта без подстицајних програма широм државе или високих ценa струје због које је соларни кров толико атрактиван “, рекао је Аустин Переа, старији аналитичар из Wood Mackenzie.

У међувремену, тржиште електродистрибуција у 2019. години додало је 8,4 GW нових соларниx електрана, од чега је четвртина дошла на тржиште у четвртом тромесечју. 4.4 GW комуналног PV-а инсталираног у четвртом тромјесечју чини га другим највећим кварталом у историји на тржишту.

Прикључењем Тексаса и Флориде као врхунских соларних држава, заједно са јаком годином на етаблираним тржиштима попут Аризоне, Џорџијe и Северне Каролине, помогла су покретању солидног раста у 2019. у свим сегментима.

Током наредних пет година, очекивано је да се укупни инсталирани амерички PV капацитет повећа више него двострyko, а предвиђа се да ће годишње инсталације достићи 20,4 GW 2021. године, пре истека савезног соларног пореза на инвестиције за стамбене системе и пад до 10% за комерцијалне, на нивоу комуналних услуга.

Кључни налази из извештаја укључују:

Cоларнe електранe cy чиниле 40% свих нових додатниx капацитета за производњу електричне енергије у САД-у 2019. године.

У 2019. америчко тржиште соларне енергије уградило је 13,3 GW соларног PV-а, што је 23% више у односу на 2018. годину.

Кумулативни радни PV капацитет у САД сада прелази 76 GW, у односу на само 1 GW на крају 2009. године.

Сједињене Америчке Државе поставилe су рекордне резиденцијалне соларне капацитете у 2019. години са инсталираним више од 2,8 GW.

Уговорени број PV системa је у 2019. порастао на рекордних 48,1 GW.

Соларна заједница наставља да шири своју географску диверзификацију, а у подсегменту је трећа година заредом и инсталирано je више од 500 MW.

Spread the love
Овај унос је објављен под Некатегоризовано. Забележите сталну везу.