У америчким државама расте број приватних соларних центала

У односу на претходну годину број нових инсталација соларних централа у држави Мичиген према „нет метеринг“ систему је порастао на 2582 инсталације код становништва, трговинских и индустријских објеката.
Око 75% тих соларних централа је снаге до 20kW, како извештава комисија за јавне услуге у држави Мичиген. Укупна снага инсталираних соларних централа до краја 2017. се предвиђа да је 120.530 kW. Програм „нет метеринг“ који се примењује уз уговор са локалним електро дистрибуцијама, омогућује да вишак произведене електричне енергије произвођачи предају у дистрибутивну мрежу на основу чега корисници увећавају кредит код своје дистрибуције.

Још више нових соларних инсталација има у Калифорнији. Професор Стенфорд универзитета Марк Јакобсон предвиђа да би 2050. године Калифорнија могла да има 100% производњу електричне енергије из обновљивих извора, од чега 13% дитрибуираних соларних система, 40,5% из соларних паркова, 35% из енергије ветра, 5% из геотермалних извора и 4,5% из хидро енергије.
Соларна индустрија у САД запошљава преко 260.000 радника (далеко више од броја запослених у термоелектранама) и спада у најбрже растућу област запошљавања, према извештају америчког Бироа за статистику запошљавања.

 

Spread the love
Овај унос је објављен под Некатегоризовано. Забележите сталну везу.